2019-12-12

Utazás Doha-Saigon

2019. 12. 12., 2. nap

Unoka-etetés és egy kis játszóterezés után már be is kellett jelentkezni a saigoni járatra. Ide nem buszoztunk, hídon szálltunk be. Elég pontosan indultunk (02:15), alvás következett, kényelmetlenül, ülve. Volt a repülőgépen is wifi, 1 óra ingyenes. Szembe repültünk a Nappal, így a napfelkelte elég korán elérkezett. A gép hasonló méretű volt, mint az előző, megint a középső négyes helyeken ültünk, nem lehetett kilátni. Aztán átültem fiamékhoz, akik megint babás ablak melletti helyet (és babaajándékot) kaptak, ekkor már az idő is kitisztult, tudtam bámulni kifele, amit nagyon eddig is nagyon szerettem kevés repülőutam alkalmával.

Nem voltunk elég szemfülesek egyik járaton sem. Becsekkolás alapján kaptuk a helyeket és a gépet elölről töltötték fel. Menet közben derült ki, hogy a gép csak kb. félig van tele és hátul volt egy halom üres hely, ablak mellett is. Csakhogy ekkorra a rutinosak már ezeket a helyeket elfoglalták és végigfeküdtek rajtuk, úgy aludtak.

Itt is jól tartottak minket, a nasi pattogatott kukorica volt, induláskor szendvicset kaptunk, délelőtt meleg brunchot, ismét háromféle közül lehetett választani. Desszert, gyümölcs és ugyanaz az italválaszték is járt. Most ettem életemben először decemberben dinnyét.

Ismét korábban szálltunk le Saigonban a menetrendben tervezettnél. Hídon szálltunk ki, utána be kellett állni az egyik hosszú sorba, útlevélellenőrzéshez. Hamisítatlan szocializmus. A határőr egyenruhája, hozzáállása, egész arcberendezése a szocializmust idézi. Fényképezni nem lehet. Ezzel együtt elég gyorsan végeztünk, addigra a csomagok is megérkeztek, sértetlenül, hiánytalanul. Az épületből kilépve mellbevágott a párás, 33 fokos meleg. Rajtunk még az otthoni decemberi öltözék, farmer, cipő, pulóver a derékra kötve, kabát a hátizsákba tömve. A nászék két taxit fogadtak, azokkal mentünk a szállásra.

A repülőtérről kilépve az volt a furcsa, hogy nem volt várakozó csarnok. A repülőtér épületébe csak az léphet be, akinek jegye van. Várakozni előtte lehet, a szabad ég alatt, illetve csak azért fedett helyen, mert pont ott megy el egy felüljáró.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése